Jillis Roelse

strafrechtadvocatuur

Sarphatistraat 370 - 1018 GW Amsterdam

+ 31 20 26 00 134     + 31 65 55 55 288     info@jillisroelse.nl

Vrijspraak in hoger beroep voor drugslaboratorium

zondag, 30 oktober 2022

Vrijspraak in hoger beroep voor drugslaboratorium


Op 21 oktober jl. heeft het Gerechtshof 's-Hertogenbosch onze cliënt vrijgesproken in een langlopend strafrechtelijk onderzoek. Het betrof de vondst van een drugs laboratorium in de gemeente Kessel-Eik, op 24 maart 2016.

Op die dag vond de recherche in een loods 'een productie plaats voor het maken van synthetische drugs'. Bij de inval in de loods werden drie mannen aangehouden die op dat moment in de loods aanwezig waren, onder wie onze cliënt.

In de verhoren bij de politie ontkende hij meet af aan, dat hij bij het drugslaboratorium betrokken was geweest. Maar vanwege zijn aanwezigheid in de loods op het moment dat de politie binnenviel, werd hij door de rechtbank in Maastricht op 20 december 2016 veroordeeld voor de productie van drugs + het plegen van voorbereidingshandelingen voor deze productie. De rechtbank legde aan alle drie verdachten zelfs een hogere straf op, dan de officier van justitie had geëist. Tegen deze uitspraak is vervolgens hoger beroep ingesteld.

In hoger beroep kwam het Gerechtshof 's-Hertogenbosch echter tot een totaal andere beslissing dan de rechtbank Maastricht: het Hof volgde het pleidooi van advocaat mr. Roelse en kwam voor onze cliënt tot een volledige vrijspraak. Hiermee is na een proces van zes jaar, voor onze cliënt eindelijk alles goed terechtgekomen. 
 terug