Jillis Roelse

strafrechtadvocatuur

Sarphatistraat 370 - 1018 GW Amsterdam

+ 31 20 26 00 134     + 31 65 55 55 288     info@jillisroelse.nl

Boek 'De Hedelse afpersingszaak'

woensdag, 18 oktober 2023

Boek 'De Hedelse afpersingszaak'

Deze maand verscheen van journalist Yelle Tieleman het boek 'De Hedelse afpersingzaak. Cocaïne, terreur en de ontwrichtende macht van criminelen'.

Nadat bij fruitbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel bijna 400 kilo cocaïne wordt gevonden, krijgt eigenaar William een anoniem sms’je: hij moet 1,2 miljoen euro betalen voor de geleden schade. Het blijkt het begin van één van de grootste afpersingszaken in Nederland. Dat komt mede door een blunder van het Openbaar Ministerie, dat een personeelslijst met honderden adressen van (ex-)medewerkers van De Groot lekt naar onder andere de hoofdverdachte. Een serie aanslagen en pogingen tot aanslagen in onder meer Kerkdriel, Hedel en Velddriel volgt.

In het boek beschrijft Tieleman gedetailleerd wat er allemaal is gebeurd; van de mislukte geldoverdracht bij het Van der Valk-hotel in Zaltbommel tot en met de omstreden undercover-actie waardoor één van de verdachten - al dan niet gedwongen - allerlei belangrijke informatie prijsgaf. Het boek is online en via diverse boekhandels te koop.

'Een gedetailleerde inkijk in de machinaties achter een van de meest geruchtmakende afperszaken uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis.' Wouter Laumans (Het Parool). terug